De la mezoterapie la tehnologia ultrasunet

La dezvoltarea primelor terapii cutanate cu molecule de susținere a celulelor (c.s.m.) derivate din citoplasmă la mijlocul anilor optzeci, Dr. med. Kleanthous (MD) a folosit metoda mezoterapiei. El a injectat un amestec de șase molecule diferite de susținere a celulelor (c.s.m.) cu 300 de injecții în derm, folosind un ac hipodermic foarte subțire, iar 6-8 săptămâni mai târziu, primele rezultate pozitive au devenit vizibile. Reorganizarea citoplasmei celulelor pielii, inițiată de moleculele de susținere a celulelor (c.s.m.), a dus la o producție crescută de colagen, la un metabolism stimulat și, în cele din urmă, la o piele mai strânsă și la mai puține riduri. Acest proces de îmbunătățire continuă a pielii a durat până la 8 luni, rezultatul benefic rămânând vizibil timp de doi-trei ani, în funcție de stilul de viață.

Încurajat de rezultatele remarcabile ale mezoterapiei sale, Dr. med. Kleanthous (MD) a dezvoltat o terapie cosmetică a pielii pe baza substanțelor citoplasmatice ale lui Theurer, moleculele care susțin celula (c.s.m.). El a adăugat amestecurile sale specifice de molecule de susținere a celulelor (c.s.m.) la bazele cremă și lichidele din flacoane și le-a aplicat în cursul unui tratament cosmetic. În scopul accelerării, a folosit ultrasunetele pentru prima dată. Ecografia a ajutat la curățarea spațiilor dintre celule de impurități și astfel a facilitat pătrunderea țesutului de către moleculele de susținere a celulelor (c.s.m.). Vibrația și energia cinetică a ultrasunetelor ajută la aranjarea structurilor proteice, la formarea de proteine ​​noi în citoplasma celulară și la activarea proceselor metabolice din interiorul celulei. În plus, există și mai multe efecte pozitive ale ultrasunetelor: inflamațiile sunt ameliorate, flexibilitatea membranei celulare este îmbunătățită și, dacă se utilizează doze mici, se stimulează circulația lichidelor limfatice.

Dr. Kleanthous a recunoscut aceste avantaje și a comandat primul dispozitiv cu ultrasunete care va fi utilizat pentru tratamente cosmetice în anul 1989. În anii următori, a fost descoperit un număr tot mai mare de posibilități de aplicare a tehnologiei cu ultrasunete și în 2003, compania Dr. Kleanthous Kosmetik și Dr. med. Elmar Ulrich (MD) a cooperat la dezvoltarea primului dispozitiv cu ultrasunete cu sonorezonanță, urmat de o terapie cu ultrasunete folosind lumina spectrală în plus, în 2010. Terapia din urmă folosește o combinație inteligentă de diferite forme de undă și combinații de impulsuri pentru a genera modele individuale de undă potrivite pentru tratamentul unor probleme specifice ale pielii, cum ar fi cicatrici, acnee, cuperoză etc., o astfel de combinație fiind combinată cu lumină colorată. Comparativ cu ultrasunetele pulsate standard, această nouă terapie a adus rezultate mai rapide și mai eficiente.

Ce este, de fapt, ultrasunetul?

Ultrasunetul este o undă sonoră pe care urechea umană n-o poate percepe. Undele sonore ale ultrasunetului sunt extrem de înalte, gama vibraţiilor depășind 20.000 vibraţii/minut (Hz). Ultrasunetul este deja utilizat de mai mulţi ani în domeniul terapeutic atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament. Pentru prima dată a fost folosit ca mijloc auxiliar în medicina sportivă în vederea pătrunderii în piele a gelurilor terapeutice. Acest proces este numit sonoforeză. Vibraţia ultrasunetelor deschide pielea pentru a primi ingredienții activi din serumuri, geluri și tratamente. Peste o anumită dimensiune moleculelară (de ex. acidul hialuronic), substanţele active sau agenții chimici nu pot fi introduși în piele, respectiv în ţesuturile conjunctive, nici prin intermediul ultrasunetului. Frecvenţa ultrasunetului determină profunzimea penetrării în ţesut, și, respectiv stimularea pielii. Ultrasunetul cu o frecvenţă de 1 Mhz pătrunde mai adânc în piele decât cel cu o frecvenţă de 3 Mhz.

Cum ajunge ultrasunetul în piele?

Viteza sonică este amplificată în apă şi în mediul umed, în timp ce aerul izolează ultrasunetul. De aceea, la fiecare tratament cu ultrasunete se utilizează un gel sau substanțp conductoare pe suprafaţa de contact cu aparatul/dispozitivul cu ultrasunet. Numai aşa poate pătrunde ultrasunetul în piele! Vibraţia ultrasunetului stimulează comunicarea intercelulară, ajutând astfel în procesul de îndepărtare a toxinelor.

Sonostat MATRIX, un vârf de lance al tehnologiei cosmetice

Dr. Kleanthous este primul care a folosit ultrasunetele cu aplicație în dermatoestetică și, de asemenea, el a definit frecvențele și intensitățile pentru aplicațiile acestora în cosmetică. 13 ani mai târziu, Dr. Elmar Ulrich a revoluționat viziunea și gama efectelor aplicației ultrasunetelor prin convertirea frecvențelor inițial modulate pentru Dr. Kleanthous Cosmetics în ultrasunete cu biorezonanță. Aceasta a marcat nașterea SONOSTAR III și a terapiei prin sonorezonanță. A patra generație de Sonostar, Sonostar MATRIX, nu numai că generează funcțiile optime pentru penetrarea ingredientelor active în piele, dar controlează și frecvențele luminoase pentru a se potrivi nevoilor pielii tale.

Biorezonanţa folosită, împreună cu ultrasunete, înseamnă că prin modularea undelor sonore în cadrul unui program, se formează un model specific de vibrare.  Acesta influenţează repartizarea celulelor în ţesut şi promovează închiderea de goluri în ţesuturi. Modularea, în diferitele programe, este adaptată la densitatea şi structura ţesuturilor. Iar terapia culorii este o veche metodă de vindecare care a fost cercetată încă de pe vremea egiptenilor. Şi  Paracelsius şi Johann Wolfgang von Goethe s-au ocupat de terapia culorilor şi astăzi se foloseşte în medicina alternativă. Lungimile de undă ale culorilor luminii acţionează asupra celulelor noastre şi ne influenţează metabolismul. Abia în secolul 20 au fost descoperite în celulele noastre proteinele care folosesc energia culorilor luminii pentru metabolism. În aplicaţie, aceasta înseamnă că turcoazul, portocaliul sau roşul transmit anumite impulsuri asupra pielii noastre, şi astfel celulele noastre sunt sprijinite în producerea sau reducerea de substanţe metabolice. De exemplu, galbenul ajută fluxul limfatic, albastrul scade inflamaţia şi roşul promovează fluxul sangvin.

Ce este terapia MATRIX

Terapia MATRIX presupune stimularea straturilor de țesuturi ale pielii, efectuată prin frecvența ultrasunetului programat modular și prin lumină spectrală definită, explicită, multicromă. Produsele individualizate marca Kleanhous sunt o parte importantă a acestei terapii. Acest proces curăță pielea de impurități, activează procesele metabolice și promovează formarea de noi proteine. Combinația undelor luminoase și a ultrasunetului ordonează structurile și procesele biochimice din interiorul celulei într-un mod natural. Astfel se realizează restabilirea structurii morfologice inițiale, adică întinerirea. Și, în combinație cu substanțe active de regenerare celulară din paleta de produse Kleanthous se crează posibilitatea penetrării substanțelor benefice în profunzime a țesuturilor, interior către exterior – lucru care de altfel nu ar fi fost posibil decât prin injectare.

Inspirat de noile descoperiri științifice, Kleanhous a dezvoltat primul aparat cosmetic cu ultrasunete cu un cap din sticlă medicală și tehnologie LED de înaltă performanță care generează frecvențe luminoase speciale pentru aplicațiile cosmetice. Se alimentează cu baterii, fără cabluri, și astfel foarte potrivit pentru utilizarea mobilă. Are un echipament inteligent de încărcare, ultrasunete fără pierderi de energie și un design ergonomic, adaptat mâinii. Lumina spectrală și ultrasunetul cu regim modulat se combină diferit în cadrul tratamentelor personalizate prin intermediul celor 22 de programe. Cu ajutorul acestui aparat, se pot realiza o mulțime de tratamente care sunt baza unui anti aging total nou.

Avantajele aparatului Sonostar MATRIX

Tehnologia Kleanthous de ultimă oră îți va demonstra că timpul poate fi încetinit și prospețimea tinereții nu este doar un vis. Iata beneficiile aparatului Sonostar MATRIX:

  • 22 programe de aplicare/ utilizare individuale
  • tehnică LED integrată pentru lumină spectrală selectivă
  • cap din sticlă medicinală, igienic și extrem de alunecos
  • cap emițător de sunete pentru față și corp
  • acumulator în loc de cablu pentru utilizare mobilă
  • tehnică de încărcare inteligentă
  • design ergonomic

Te așteptăm să te convingi cu cea mai performantă tehnologie anti-aging fără durere și cu rezultate imediate de lungă durată.